ÖPPETTIDER sommaren 2023 - Vi har semesterstängt i vår butik och för utleveranser från fabrik under vecka 28 t o m vecka 31. Beställningar gjorda efter kl 10:00 fredag den 7/7 beräknas levereras först under vecka 32. Vi öppnar upp igen den 7/8.

Om oss

BS KEMI AB är ett svenskt företag som grundades 1995. Vår affärsidé är att utveckla, producera och marknadsföra hög kvalitativa rengörings- och underhållsprodukter samt tillhandahålla förbrukningsvaror för professionella verksamheter inom fordon, industri och renhållning under eget varumärke på den Svenska marknaden.

Vi har under åren utvecklat en gedigen produktportfölj som har anpassats till fordon- och tillverkningsindustrin. Vårt fokus är hög service och kvalité till överkomligt pris samt snabb leverans. En av stöttepelarna i BS Kemi´s verksamhet är våra lyhörda och välutbildade fältsäljare som täcker större delen av landet.

2012 öppnade man den nya fabriken i Jordbro. En toppmodern fabrik på 3000 kvm, som är byggd för att ta företaget till nästa nivå och ge förutsättningar för en fortsatt stark utveckling.

En fantastisk resa

BS Kemi grundades 1995 av Håkan Svensson och Bengt Westerblad – här är deras historia.

Håkans intresse för kemi uppstod redan under grundskolan. Han gick sedan det som på den tiden gick under benämningen 4 år teknisk kemi och blev utbildad kemi-ingenjör.

Efter avklarade studier tog Håkan anställning på företaget EcoLab som produktutvecklare. Han lärde sig mer om att blanda kem till färdiga produkter. Det som tidigare varit teori kunde han nu tillämpa i praktiken.

Håkans nästa steg blev företaget ProKem. Det var ett mindre bolag med endast tre anställda, varav två arbetade som säljare. Det var här som Håkan träffade Bengt.
Bengt var en hårt arbetande och karismatisk säljare som på den tiden cyklade ut till kunderna och sålde. Bilar hade man inte råd med. Bengt och Håkan lärde känna varandra väl och blev med tiden bästa vänner.

Våren 1995 så gick ProKems ägare tragiskt bort och företaget gick kort senare i konkurs. Bengt och Håkan bestämde sig då för att fortsätta sitt samarbete i form av ett eget företag. I oktober 1995 startade man BS produkter HB, vilket stod för Bengt & Svensson Produkter HB.
De var den perfekta kombinationen, Håkan, kemisten med ett enormt intresse för att blanda kem och ta fram produkter och Bengt, en otroligt skicklig säljare.

Allt startade i ett litet ”hål i väggen” i industriområdet i Jordbro söder som Stockholm. På den tiden hade man inte ens en port in till lokalen, utan produkterna fick bäras för hand in och ut genom en vanlig dörr. Några avancerade maskiner hade man inte råd med. Det löste Håkan exempelvis genom att koppla på en ”cementvisp” på sin gamla borrmaskin för att använda som blandare.
Man hittade två begagnade blandkärl som man fick köpa för 1200 kr. Dessa finns fortfarande kvar och kommer än idag till användning.

BS Produkter växte och man bestämde sig snart att bilda aktiebolaget BS Kemi AB. I och med tillväxten behövdes större lokaler, detta löste man succesivt genom att man fick möjligheten att ta över närliggande byggnader.

2011 påbörjade man planeringen med att bygga sin egen kemfabrik, en dröm som Håkan och Bengt haft länge. 2012 öppnade man den nya fabriken i Jordbro, en toppmodern fabrik på 3000 kvm som är byggd för att ta företaget till nästa nivå och ge förutsättningar för en fortsatt stark utveckling. Företaget har sedan starten växt stadigt varje år och omsatte 2018 ca 38 miljoner kr.

2018 sålde Bengt och Håkan större delen av BS Kemi för att skapa förutsättningar för den fortsatta resa man önskar göra. Bengt och Håkan är fortfarande kvar i företaget, i samma roller som de hade 1995 när allting startade.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr