ÖPPETTIDER sommaren 2023 - Vi har semesterstängt i vår butik och för utleveranser från fabrik under vecka 28 t o m vecka 31. Beställningar gjorda efter kl 10:00 fredag den 7/7 beräknas levereras först under vecka 32. Vi öppnar upp igen den 7/8.

BS Kemis strävan mot miljövänliga alternativ gav resultat i Formolja VEG!

2018 startade idén om att göra en växtbaserad variant av Formolja för att tillmötesgå de hårdare miljökrav och arbetsmiljöskydd som myndigheterna kräver och som våra kunder vill kunna tillämpa i sina verksamheter.
 
Då Formolja är en av många produkter i vårt sortiment och ett uppskattat medel inom betongindustrin och andra områden där skyddssmörjning krävs för att rengöra bilar och arbetsverktyg, blev den ett av många projekt där BS kemi ville skapa ett miljövänligare alternativ, men behålla samma kvalité och egenskaper som tidigare.
 
För att skapa en produkt som fortfarande håller hög kvalité och bli lika effektfull som tidigare formoljor valdes nya råvaror omsorgsfullt ut och till slut hade vi fått fram en växtbaserad formolja som var lätt biologiskt nedbrytbar vilket gör den skonsammare för miljön, men även skonsammare för användare av produkten då all mineralolja togs bort och den blev fri från lösningsmedel.
 
2019 lanserade vi Formolja VEG. Ett miljövänligt smörjningsskydd för betongbilar, betong pumpar, cementblandare, asfaltsanläggningar, asfaltsbilar, lastbilar/containrar m.m. Egentligen alla områden där ett problem med fastfruset material kan förekomma.

Genom att smörja med formolja VEG bildas ett skikt som motverkar att materialet fastnar på ytan. Spraya eller pensla på ett tunt lager. Överskott kan lätt torkas upp.
 
Några av produktens egenskaper:

  • Rapsoljebaserad
  • Fri från lösningsmedel och därmed säkrare att använda
  • Nästintill luktfri, behaglig att använda
  • Lätt att använda med kempåläggarutrustning och lätt att spola av efteråt
  • Innehåller ingen mineralolja
  • Produkten lämnar inte fläckar
  • Drar inte åt sig någon smuts

Vill du veta mer om Formolja VEG så hör gärna av er till någon av våra säljare eller direkt till oss på fabriken!


Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr